Parkiranje ne platou ispred pijace na Relji ponovno je postalo aktualno od kada je Tuđmanova ulica proširena na četiri trake. Prije toga je postojalo ugibalište za autobuse koji tamo nikada nisu stajali pa je služilo za brzo parkiranja kupaca na četiri žmigavac ili nešto duže prodavača s pijace.

Dostava i zatvaranje pijaca pretvorila bi plato ispred City Gallerie u mravinjak. Sada se pokušava uvesti red kažnjavanjem. Tko je to tražio: Tržnica, City Galleria ili Grad Zadar, pitanje je na koje nitko neće dati odgovor.

 

Pauk vozilo neprekidno je u akciji a povremeno se zna pojaviti i policija. Međutim, jutros je pauk ostao bez plijena. Taško da bi da i ulovio jer je bio samo vozač koji je poslikao aute parkirane na platou po koje su došli vozači s obližnjih štandova i pauk nije imao što dignuti.

 Policija koja nepropisno parkiranje kažnjava smo po važnim pozivima, također je u kašnjenju jer se vlasnici vozila automatski dosjete da mogu parkirati i na drugom mjestu. Po mogućnosti u garaži City Gallerie.

 A da je bilo posaditi stabla i staviti zeleni pojas na tom asfaltnom platou koji vapi hlada i prigodan je uz zelenu pijacu, ne bi se snage trošile na (uzaludan) sizifov posao. No, nikome nije palo na pamet urbanizirati taj dio u EU  projektu Tuđmanove.

 Naprotiv, postojeći drvored je sasječen uz opravdanja iz Grada Zadra koja ne drže vodu.