Nakon kratke i teške bolesti preminuo je Sjaak Vermeulen, dugogodišnji donator DVD-a Sv. Filip i Jakov te počasni građanin Općine Sveti Filip i Jakov,

Poznanstvo sa Sjaakom krenulo je nakon domovinskog rata, te ljetovanja u Filipjakovu, preko obitelji Milivoja Vuletića. Bio je vozač hitne pomoći, a nakon toga vatrogasac i zapovjednik centra u Vlisinngenu gdje je i živio. DVD-u je donirao zapovjedno vozilo Ford, tehničko vozilo Mercedes, više kompleta hidrauličkog alata za spašavanje (jedan komplet doniran DVD-u Sukošan, jedan DVD- Ražanac), mnogo zaštitne opreme, razne agregate, motorne pile, armature za vodu i pjenu, te još mnogo druge opreme, naveli su danas u svojoj objavi vatrogasci DVD-a Sveti Filip i Jakov.

- Zbog neizmjerne pomoći DVD-u, smatramo da je Sjaak udario temelje našeg DVD-a, 2009. godine općinsko vijeće ga proglašava počasnim građaninom. Sjaak je Filipjakov smatrao drugim domom, zato je i često dolazio tu sa obitelji. 2012. godine je otišao u mirovinu, ali naše prijateljstvo sa Sjaakom i obitelji je i dalje bilo veliko.

Općina Sveti Filip i Jakov je u općinskoj vijećnici izložila sliku sa zastavama Nizozemske i Hrvatske, a načelnik općine Zoran Pelicarić je poslao brzojavom izraze sućuti obitelji u ime žitelja općine, dok je bivši, ali dugogodišnji zapovjednik DVD-a Joško Majica to isto učinio u ime vatrogasaca.

Komemoracija je održana i u prostorijama DVD-a gdje je Sjaak često dolazio sa prijateljima. Kratkim govor Joško Majica i Milivoj Vuletić prisjetili su se mnogo lijepih stvari koje smo zajedno prošli sa Sjaakom. Slika sa posvetom će biti sljedećih dana izložena u općinskoj vijećnici i u DVD-u.