Željko Predovan, jedan od suvlasnika tvrtke Centar, investitora u stambeni kompleks na Putu Murvice, nakon pokretanja stečaja dostavio je stečajnoj upraviteljici Ivanki Bosotini dokument u kojemu opisuje kako je ova tvrtka dospjela u poslovne probleme i poziciju da zbog dugovanja od 7,5 milijuna kuna i nelikvidnosti dođe u stečaj.

Prvi problemi pojavili su se 2017. godine, nakon velike poplave zbog koje se moralo rušiti dotad izgrađene temelje a firma zaplesala na rubu stečaja. Navodi da je osobno ponosan na projekt za koji je idejni projektant, glavni projektant i nadzornik nad izgradnjom i smatra da je grad Zadar dobio lijep kompleks, što se ne bi dogodilo da s partnerima Lovrom Suraćem i Sinišom Krekićem nije nanovo pokrenuo projekt i spasio osnivače od velikih dugova i rugla koje bi i dan danas stajali na mjestu novogradnje, jer isplate osiguranja nema do dan danas.

- Glavni izvođač ispostavio je situacije za prvo i drugo građenje i u potpunosti se naplatio da bi se na kraju i preplatio spornim kompenzacijama koji su zaključili direktorica Krekić-avangarda d.o.o. i njen suprug. Društvo Centar u stečaj su planski odveli upravo naprijed naveden „direktori" kako bi dodatno ostvarili ne pripadajuću korist i očito prisvojili ukupan iznos može bitne isplate osiguranja. Tvrtka Centar je do spornih kompenzacija u koje nisam imao uvida imala dovoljno novca da isplati sve izvođače, vrati uloge osnivača i isplati kakvu-takvu dobit, naveo je Predovan.

Kad je doznao za sporne kompenzacije koje su realizirane „kupnjom" stanova bez financijskog pokrića, poduzeo je sve da to zaustavi blokadom u zemljišnoj knjizi, ali tamo se dogodila još jedna radnja za koju navodi da je kriminalna, a to je deblokada i preprodaja stanova u roku 24 sata, što je sve prijavo nadležnim institucijama.

Krekić je, prema Predovanovoj tužbi, kao zakonski zastupnik Centra, u jednom danu, 1. lipnja prošle godine, zaključio više ugovora sa suprugom Divnom Krekić, direktoricom Krekić Avangarda, kojima je na tu firmu preneseno više najluksuznijih stanova u kompleksu. Uz više garažnih mjesta Krekići su iz Centra izvukli tri stana na sedmom katu, svaki od preko 100 kvadrata i terasama od oko 150 kvadrata, još jedan stan na sedmom katu od 67 kvadrata i velikom terasom te tri stana s površinom od 75, 53 i 34 kvadrata, sve s garažnim mjestima. Kao način plaćanja navedenih nekretnina je navedena kompenzacija.

Zbog navedenog pravnog posla i sumnji na kaznena djela koja su prethodila sklapanju ugovora je PU Zadarska i podnijela kaznenu prijavu protiv Krekić avangard, d.o.o. te Siniše i Divne Krekić, izvijestila je stečajna upraviteljica. Za sada u stečajnoj masi ostala su samo garažna mjesta, koja se planiraju prodati u cjelini, kao garaža, za početnu cijenu od 500.000 eura.

Stečajna upraviteljica izvijestila je sud da su odnosi među Predovanom i Krekićem toliko poremećeni da nema nikakve mogućnosti da dužnik iz stečaja izađe stečajnim planom. Krekić se čak pokušao izvući iz pozicije zakonskog zastupnika, navodeći kako je podnio ostavku na dužnost člana uprave prošle godine, koju je dostavio Trgovačkom sudu u Zadru. Nije ju mogao dostaviti poduzetniku Zdravku Galiću, koji je umro prije tri godine, pa se i dalje vodi upisan u sudskom registru, a stečajna upraviteljica navela je da zbog toga ostavka nema pravne učinke. Krekić je napisao i kako je društvo do njegove ostavke poslovalo bez blokada i posjedovalo imovinu za daljnje podmirivanje obaveza, a od tada njime upravlja Predovan.