Zašto je Grad pun smeća, pitao je Zadranin i poslao fotografije iz Parka Vladimira Nazora.
Za njega je to Grad i to velikim slovom, ne samo što tuda prolaze građani Zadra već i stotine turista dnevno na putu od Ravnica prema povijesnom središtu. Park je urbana cjelina kulture življenja a sa gimnazijskom zgradom i dio povijenog identiteta.
Međutim, u stvarnosti održavanje tog prostora je podijeljeno po dobroj navadi "uređenog sustava".

"Park Vladimira Nazora održavaju Nasadi d.o.o., a ovo što se vidi na fotografiji je školsko dvorište te je održavanje istog u nadležnosti Škole", napisao je Šime Mičić iz Čistoće na novinarski upit uz čije ime se navodi kako je dr. vet. med., što znači da je diplomirani veterinar.

Prije toga su nam iz Čistoće rekli da za svo smeće  na zelenoj površini su nadležni Nasadi, a oni su valjda tamo gdje je asfalt, pokušali smo shvatiti tu apsurdnu podjelu u odnosu na punu kantu s razbacanim otpadom.

Čistoća grada je njegova slika na koju su Zadrani vrlo ponosni ali tolika proizvodnja smeća u turističkoj sezoni je neodrživa za održavanje uz sve te službe.

Ovaj prizor snimljen je na Velu Gospu koja je bila u ponedjeljak. Dakle produženi vikend i neradni dan. Moguće je da je služba Nasada zakazala. Ja ne bježim od odgovornosti, kazao je direktor Josip Krnčević kao i to da radnici svakog dana izvuku "kamioncin smeća " s tih zelenih površina koje čiste.

Istina da je školsko dvorište zapušteno i da se smeće nataložilo oko objekta koji valjda radi tijekom školske godine. A školske službe su na kolektivnom godišnjem odmoru. I šta ćemo sad???