Petrčko lito živo je i u drugoj polovici kolovoza. Nakon nekoliko zapaženih manifestacija i koncerata, gostovanja Daleke Obale i Marka Škugora, u četvrtak 18. kolovoza na novoj rivi svirat će etablirana zadarska grupa Vista.

Grupa osnovana 2014. godine od tada već afirmiranih glazbenika u proteklih je osam godina svirala na brojnim pozornicama diljem Zadarske županije, bilo da se radi o novogodišnjim dočecima, ljetnim feštama, svadbama...

Iako glavni dio repertoara čini domaća pop glazba u kombinaciji sa stranim evergreenima, rado će „uskočiti" u rock, funk ili neki drugi glazbeni pravac koji publika traži. Nije rijetkost da su počinjali u dalmatinskom melosu, a završavali rockom sedamdesetih godina prošlog stoljeća ili obrnuto.

Na koncertu u Petrčanima upravo će međunarodni set biti jedan od istaknutijih, budući da očekuju veći odaziv stranih gostiju. Naravno, dobar dio njih, gosti iz Slovenije ili Bosne i Hercegovine, rado će na svom ljetovanju čuti i pokoju pjesmu legendi dalmatinske glazbe, počevši od Olivera Dragojevića nadalje.

Ovog ljeta članovi benda svoje su umijeće demonstrirali na lokalnim turističkim i mjesnim feštama, a nema sumnje da će i ovaj petrčanski koncert biti zapamćen po kvalitetnoj svirci.

Početak koncerta kojeg organizira Turistička zajednica grada Zadra zakazan je u 21 sat.