Kako bi se povećala sigurnost u prometu, policija će na zadarskom području provesti prometnu akciju u cilju zaštite motociklista.

Na području Policijske uprave zadarske u prvih sedam mjeseci 2022. godine, zabilježeno je ukupno 86 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala. U navedenim prometnim nesrećama jedan vozač mopeda je smrtno stradao, 29 vozača/putnika je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 25 ih je lakše ozlijeđeno.

Uspoređujući statističke pokazatelje s istim razdobljem prošle godine, vidljivo je povećanje broja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mopedisti/motociklisti, kao i broj ozlijeđenih dok je smanjen broj smrttno stradalih.

Stoga će se, radi smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica na području, na području Policijske uprave zadarske u četvrtak, 18. kolovoza u vremenu od od 18 do 24 sati, provesti prometna akcija „Kontrola vozača mopeda i motocikla".

Za vrijeme prometne akcije kontrolirati će se brzine kretanja, korištenje zaštitne kacige, nepropisna pretjecanja, posjedovanje odgovarajuće vozačke dozvole i registriranost motocikla.

Pozivamo vozače motocikala da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.