Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar je proteklog vikenda evidentirala 24 plovila koja su nedopušteno glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Policijske posade su u spomenutom razdoblju na području cjelokupnog zadarskog arhipelagu u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima su upravljali četiri hrvatska državljanina te 20 stranih državljanina.

Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru. Iz PU zadarske savjetuju nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba, a kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale. Podsjećaju i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone.

Policijski službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.