U hotelu „International" u Zagrebu, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je potpisalo 19 ugovora za projektne prijedloge odabrane za financiranje u sklopu dvije komponente poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području" koji se financira u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva".

Kako kaže ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Ivan Hrabrov za Otokpasman.hr, škola iz Neviđana se prijavila na natječaj „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području" koji se financira međunarodnim sredstvima zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva".

U projektu osmišljavanja izvannastavnih aktivnosti iz STEM područja, što je skraćeni naziv za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku, škola Vladimir Nazor sudjeluje kao škola partner zajedno s pet županijskih i osam gradskih škola te Gradom Zadrom kao nositeljem projekta.

Provedbom spomenutog projekta opremit će se 13  STEM učionica u 13 osnovnih škola u Zadarskoj županiji, a jednom od škola je i OŠ Vladimir Nazor Neviđane kojoj će na raspolaganju biti iznos od oko 200.000 kuna za nabavku informatičke opreme i dodatna sredstva za opremanje STEM učionice i edukacije učitelja.

Za kraj ravnatelj Hrabrov je istaknuo kako su u neviđanskoj školi u sklopu projekta predviđene aktivnosti za djecu od 1. do 6. razreda s time da prvo kreću edukacije učitelja i nabavka opreme, a zatim realizacija aktivnosti.