Zadranki koja je na Jadranskoj magistrali u Zadru, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h, vozila svoj audi brzinom većom od 100 km/h, izrečena je na Općinskom sudu u Zadru novčana kazna od 450 kuna, odnosno tek 300 kuna plati li kaznu u roku od 30 dana.

Prema presudi suda, 46-godišnjakinja je dana 16. prosinca 2019. godine u 9,35 sati u Ulici 84. gardijske bojne HV Termiti, kroz naseljeno mjesto vozila brzinom od 102 km/h, koja je zbog sigurnosne razlike umanjena na 91,8 km/h, pa se time kretala brzinom koja je za 41,8 km/h veća od dopuštene.

Okrivljenica je iznijela svoju obranu u kojoj je priznala počinjenje prekršaja, izrazila žaljenje te s obzirom na dosadašnju neosuđivanost predložila da se ublaži na zakonski minimum.

Kaznenom odredbom propisano je da će se novčanom kaznom u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna kazniti za prekršaj vozač koji se vozilom u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 do 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine. Prilikom odmjeravanja visine novčane kazne Sud je okrivljenici kao olakšavajuću okolnost cijenio priznanje počinjenja prekršaja kao i dosadašnje neosuđivanje za iste ili istovrsne prekršaje, držeći da će se i s tako ublaženom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Kako je naša sugrađanka prošla na sudu govore iznosi kazni od 1.000 kuna za nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisan prijevoz djece u vozilu ili nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje.