Hrvatska vatrogasna zajednica jutros je izvijestila o požarima na jadranskoj obali. Što se tiče Zadarske županije, tijekom jučerašnjeg dana ugašeni su požari na području Polače, Vrane, Poljica, Stankovaca, a lokaliziran je požar na Ugljanu. Požar koji je na Dugom otoku (brdo Zaglav) aktivan od 8. kolovoza pod nadzorom je gasitelja, a u tijeku je dežurstvo na požarištu od strane SIVP Dugi Otok sa šest vatrogasaca i tri vozila.

I dalje je aktivan požar na području Tulove Grede - Lovinac koji su tijekom jučerašnjeg dana nadzirali vatrogasci DVD-a Lovinac. S obzirom da je bio manje površine i intenziteta, požar niskog raslinja u Gaženici nije spomenut.

U ostatku zemlje najozbiljniji je požar na području Polače kod Knina, u Šibensko-kninskoj županiji. Tijekom jučerašnjeg dana na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca i tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Upućen je zahtjev za izvanrednu dislokaciju vatrogasaca Karlovačke županije koja je noćas u 3:11 sati, sa 31 vatrogascem i 11 vozila upućena na teren.