Županija je objavila javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2022. godini. Projekt, kako kažu u Županiji, predstavlja odličnu priliku za nagrađivanje svih onih iznajmljivača koji su dobri domaćini te su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude.

- Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma s oznakom kvalitete "Welcome" da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:
•prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
•dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
•utjecati na podizanje standarda usluge i dodatno osnažiti turističku ponudu Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te
•službeno nagraditi najbolje primjere dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će se održati u prosincu 2022. godine, a koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Nagrade se dodjeljuju s ciljem i u funkciji motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i turističke promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji obiteljskog smještaja na području Zadarske županije kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije.

Na Javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME". Za dodjelu Welcome nagrada ne mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji su prijašnjih godina dobili Welcome nagradu.
Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor.

Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2022. godine.
Pobjednici osvajaju:
• 1. nagrada: 15.000,00 kuna i zlatnu plaketu,
• 2. nagrada: 10.000,00 kuna i srebrnu plaketu,
• 3. nagrada: 5.000,00 kuna i brončanu plaketu.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.
Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na tel. 023/350-430 ili 023/350-437.