Grad tone pod pritiskom kotača tisuće vozila koji su se autocestom "sjatili" ovih ljetnih mjeseci u Zadar.

Gradske su vlasti uglavnom otišle na godišnji odmor pa očito nisu revne ni gradske službe. Nisu oni ni prije vidjeli problem parkiranja koji je građanima Zadra postao noćna mora. Zadrani više nemaju gdje parkirati na širem području Grada kojeg su zauzeli gosti sa svojim vozilima.

Gradske vlasti nemaju rješenje za kamper na dijelu Muraja gdje je dopušteno parkiranje samo vozilima s invalidskom oznakom, kao ni općenito za tu pojavu godinama prisutnu u Zadru.,Kamperi su istjerani s parkinga Bolnice, ali se parkiraju na drugim parkiralištima i kako im zabraniti parking na praktički šetnici kad su tamo obilježena parkirna mjesta. Pa ako treba, zauzet će i dva mjesta.

Čak i kada su u vožnji, Zadrani na Ravnicama nailaze na zastoj, jer s tog tzv. parkirališta na divlje, ulaze i izlaze vozila. Očito je da se svi tamo upućuju, a na Ravnicama koje su pune rupa i prašine, mjestu gdje će se jednog dana izgraditi javna garaža, mjesta ni za lijek.

Tamo se parkiraju pola na nogostup, a pola na kolnik i time ugrožavaju sigurnost prometa. Ne vidi to ni policija, a kamoli prometni redari iako je to nadomak mjesta na koje pauk-vozilo dovodi one koje pokupe. Nekada su dizali auta domaćih registracija s tog istog pločnika Ulice Dmitra Zvonimira (Elektra) te ih uz naplatu prebacivali 50 metara dalje u ogradu u kojoj ih Obala i lučice drže dok vozači ne plate kaznu.

Odjednom nitko ne vidi načičkane aute stranaca kojih je više nego pola parkirnih mjesta što će ih Grad Zadar za sto godina uz državnu pomoć osigurati.