NOVO

Zadarska policija dopunila je jutrošnu informaciju o utapanju. Prema zasad prikupljenim informacijama, dijete je u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće na Viru u kojoj su boravili, a nakon kratkog vremena vlasnik kuće je na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo.

RANIJE

Zadarska policija je sinoć 8. kolovoza u 20.49 sati zaprimila dojavu o pokušaju reanimacije djeteta na Viru, nakon čega je automobilom Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo, izvijestila je jutros PU zadarska.

Očevid je u tijeku i utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom.

Prema neslužbenim podacima, dijete je bilo starosti do četiri godine te je hrvatski državljanin.

Podsjetimo, 2012. godine na Viru je također u bazenu smrtno strada šestogodišnji dječak, češki državljanin. Njega je iz bazena izvukao direktor hotela i sa svojim prijateljem davao mu umjetno disanje i masažu srca dok nije došla ekipa hitne pomoći. U zadarsku bolnicu dovezen je u vrlo lošem stanju te je preminuo.