NOVO

Zadarska policija jutros je objavila informaciju o eksploziji koja se sinoć dogodila na Novom Bokanjcu.

- Jučer, 8. kolovoza oko 23.10 sati u Zadru na predjelu Novog Bokanjca, na terasi stambene zgrade došlo je do eksplozije zasad neutvrđene eksplozivne naprave. Jedna muška osoba je ozlijeđena, liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zadar.

Uslijed eksplozije ozlijeđen je i pas koji je zbrinut od strane veterinara te su nastala oštećenja i na obližnjem parkiranom automobilu. O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo, a policijski službenici provode očevid te utvrđuju sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

RANIJE

Zvuk sirena uznemirio je u ponedjeljak u kasnim večernjim satima građane Zadra. Hitne službe uputile su se prema Poljani Jurja Dragišića na Novom Bokanjcu čije je stanovnike oko 23 sata na ulice izvukao zvuk eksplozije.

- Prvo smo pomislili da je udar groma, a onda smo čuli jaukanje, rekli su nam susjedi kraj kuće u kojoj se odvijala velika drama.

Na stubištu je ležao teško ranjeni muškarac u ranim tridesetim godinama, a jedna je žena zvala upomoć tražeći plahte jer je bilo puno krvi. Hitna je stigla za 10-ak minuta, a za njima i policija te vatrogasci za čijom intervencijom ipak nije bilo potrebe jer nije došlo do izbijanja požara.

Ranjeni muškarac, koji je jaukao od bolova, hitno je prevezen u Opću bolnicu Zadar. Iako se u ovom inače mirnom susjedstvu s velikom sigurnošću govori o načinu stradanja muškarca kao i vrsti eksplozivne naprave, pričekat ćemo jutro i službene informacije.

- Imamo dojavu da je nešto eksplodiralo, ophodnja je na terenu i utvrđuje sve okolnosti događaja, zasad je sve što se može doznati u PU zadarskoj.