S obzirom na to da se nitko nije javio na prvi natječaj za posao sanacije mrtvačnice i servisnih prostora na Gradskom groblju u Zadru objavljen u svibnju, natječaj  je ponovljen.

Ovog je puta Grad u proračunu rezervirao i više novaca. Procjena vrijednosti je 1,200,000 kuna bez PDV-a dok je prethodna bila 850,000 kuna bez PDV-a. Razlika je vidljiva u troškovniku te je u ovom natječaju dodana stavka radova na izvedbi klimatizacijskog sustava za grijanje i hlađenje servisnih, kancelarijskih prostorija i sala za ispraćaj, a odabrana je i bolja rampa što je također utjecalo na cijenu radova.

Kada se već radi, neka se napravi najbolje što može, kazao je  u prilog povećanja troškovnika Josip Krnčević, direktor Nasada koji upravljaju grobljem.

Osim toga, projektom je predviđena obnova sanitarnog čvora, sanacija servisnih prostorija zgrade mrtvačnice, sanacija ravnog krova zgrade mrtvačnice te sitniji popravci na trijemu i vertikalnoj komunikaciji, stubišta, kao i ugradnja podizne rampe za osobe smanjene pokretljivosti.

Radovi će se izvoditi prema projektu Davora Zrne, mag.ing.aedif. koji je na projektu počeo raditi još 2012. godine s obzirom da se radi problemima koji su prisutni već duže vremena.

Rok za prijavu na natječaj je do kraja kolovoza.