Grad Zadar pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za uređenje interijera novog dijela Gradske knjižnica. Bit će to Odjel za mlade i glazbeno-filmsku zbirke u Centru za mlade s kojim je, prema projektu Atrija iz 2012. godine, spojen tzv. toplom vezom.

Projekt se smješta unutar već postojećeg izdvedbenog projekta iz 2018. kojeg je izradio projektantski ured "Atrij" d.o.o. iz Zadra. Procijenjena vrijednost radova je 1.025.106,50 kuna bez PDV-a.

Uređenje će se odvijati prema izvedbenom projektu iz svibnja ove godine koji potpisuje Ante Bljaić iz Arhitektura square. Prema tehničkom opisu projektanta u novom će se odjelu na površini od 905 m2 osim uobičajenih prostora s knjigama naći i gaming zona, slušaonica, američki kutak i kreativni kutak te par "kutaka za soliranje"

Također, prema želji investitora zadržat će se tamno plava boja koja predstavlja zaštitni znak te institucije.

Unutar obuhvata projekta je i aneks koji povezuje prostor s postojećom zgradom Gradske knjižnice. On je zamišljen kao čitaonica koja stilski naznačuje ulaz u odjel za mlade. Odjel će biti smješten u jugoistočnom dijelu prizemlja zgrade Centra za mlade, a projektirani vijek uporabe interijera je 20 godina.

Rok za dostavu ponuda je 23. kolovoza 2022. godine do 13 sati.