U Kukljici na otoku Ugljanu 5. kolovoza proslavlja se 508. godišnjica Gospe od Sniga, najvećeg kukljiškog blagdana koji se otpočeo slaviti daleke 1514. godine.

Iako je katolički blagdan Gospa od Sniga prvenstveno vjerski blagdan kroz stoljeće je postao i dio kulturnog identiteta mjesta Kukljice. Uz jedinstven običaj, same procesije brodovima koja se kontinuirano održava svake godine, program proslave obogatit će se i raznoraznim kulturno-zabavnim sadržajima.

Prva misa, koju će predvodi župnik don Mario Akrap započet će u 8 sati u Župi Obraćenja sv. Pavla, a u 9:30 sati će se iz mjesta Kukljice brodovima krenuti prema zavjetnoj crkvi Gospe od Sniga, sa zapadne strane tjesnaca Mali Ždrelac u uvali Ždrelašćica.

Svečano misno slavlje započet će se u 10:30 sati , a potom će kroz mjesto krenuti dugogodišnja tradicijska procesija s Gospinim kipom koja se nosi na rukama od crkve Gospe od Sniga do Kukljice . Tijekom cijelog euharistijskog slavlja luncijat će zvonik na vrhu crkve "Sv.Pavla".

Nakon ovih značajnih ceremonijalnih događanja tijekom popodnevnih sati DJ Fofa puštat će glazbu, a od 18 sati krenut će zabavni program, nastup Mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana, utrka tovara, potezanje konopa i skidanje pršuta.

Na sam dan 5. kolovoza kad se obilježava i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja mještani Kukljice i turisti odat će posebnu čast i poštovanje svim hrvatskim braniteljima čiji su životi trajno utkani u samostalnu Hrvatsku. Nakon popodnevnog programa u 21 sat započet će koncert tamburaškog sastava Mejaši te zabava i ples uz Zaratino bend sve do jutarnjih sati.