Umjesto za Uskrs, caffe bar Branimir možda bi se simbolično mogao otvoriti za Dan pobjede. Bilo bi lijepo s obzirom da je to mjesto koje je pretvoreno u kavanu Zadrana i da je na jednoj od najljepših lokacija u Gradu.

Preuređenje u koje se upustio Turisthotel, kako bi se podigao standard i stvorio moderniji interijer tog ugostiteljstva, zapelo je na pomorskom dobru i terasi koja se trebala urediti s podnim grijanjem.

Ispostavilo se da je to ipak pomorsko dobro, a ne javna površina kako su je do sad tretirali nadležni u Gradu Zadru. Oni će sada Turisthotelu dati koncesiju, a do tada će terasa biti natkrivena samo suncobranima.

Kada i kako će se to riješiti s obzirom na drugačiju funkcionalnost unutrašnjosti tog objekta, čekat će se do jeseni. Za sadašnje radove koji su se posljednjih tjedana intenzivno održavali, bio je dovoljan Pravilnik o jednostavnim građevinama.

U tijeku je opremanje kavane Branimir koja se sprema za tehnički pregled

Ali kako je Branimir na jednom od najprometnijih mjesta, investitor je platio ceh sustava punog rupa za preuređenje dijela objekta starog više od pola stoljeća, naravno, onog koji je u vlasništvu Turisthotela.

Jedno što je sigurno je to da gosti kavane Branimir neće ove zime uz podno grijanje, koje teško da ima iti jedan ugostiteljski objekt u Zadru, uživati u pogledu na more i Grad s druge strane Mosta.