Građani su preko popularne Facebook stranice Trn u oku upozorili ostale na potencijalnog prevaranta kojem su objavili ime i prezime kao i fotografiju. Riječ je o ćelavom muškarcu srednje životne dobi koji, kako je svjedočilo više građana, tvrdi da skuplja novac za bolesno dijete od njegovih kumova. Viđen je na više lokacija diljem grada, a u većini slučajeva govorio je da je dijete s područja Bokanjca. 

- Koristi li tu nesretnu bolest kako bi uzeo novac za sebe ili je osoba zaista s dobrim namjerama?, pitala je jedna građanka i time otvorila raspravu u kojoj se javilo više građana.

- Bio je jučer kod mene u uredu i u frizerskom salonu do mene. Svi smo ponešto dali iako mi priča baš ne drži vodu. Zapisuje nešto u bilježnicu. Ako je lažnjak, neka bude na njegovu dušu, istaknula je jedna građanka.

Jedni su ga pitali za broj humanitarnog žiro računa, na što je rekao da je u izradi, dok su ga drugi zatražili osobnu iskaznicu.

- Rekao je da mu je u automobilu i da će navratiti kad prođe ostale poslovne prostore u zgradi. Više se nije vratio...

- Zbog takvih kad nekome bude stvarno potrebno pomoći, mnogi će odbiti jer su prevareni, zaključak je rasprave.

U Policijskoj upravi zadarskoj potvrdili su nam kako imaju saznanja o ovom slučaju, no zasad su zaprimili tek jednu prijavu i to osobe koja mu nije dala novac. Nakon obavljenog razgovora s tom osobom nije prikupljeno dovoljno informacija za utvrđivanje elemenata kaznenog djela pa pozivaju ostale koji se osjećaju prevareno da im se odmah jave na 192.