Ista fotografija koju smo dobili s Gradskog groblja, u subotu je stigla i do direktora Nasada Josipa Krnčevića.

Na jednom od grobnih mjesta postavljen je suncobran. Direktor Nasada se zgrozio kao i naš sugrađanin koji je to snimio uz komentar o tome jesu li Nasadi izdali dozvolu za suncobran Jamnice.

Međutim, direktor Krnčević je odmah zvao na Gradsko groblje, tražeći da se ukloni suncobran. Nema sumnje da su ga postavili oni koji rade na oblaganju grobnih mjesta.

- S kamenoklesarima je jako teško. Uspjeli smo prije dvije godine postići to da se pristojbu za rad koju su oni do tada plaćali obiteljima koje su to onda uplaćivali nama, sada izravno uplaćuju. Na taj način imamo kontrolu tko i gdje radi, pojasnio je direktor Krnčević.

Rekli smo mu i kako taj dio groblja ne izgleda reprezentativno, što je također oslikano, s čime se direktor Nasada složio.

- To je proširenje od prije pet, šest godina novog gradskog groblja. Još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi za jednu česticu zbog čega ne možemo to ograditi, kazao je direktor Krnčević.

Ali za suncobran na nečijem grobu, nema nikakvog opravdanja, osobito što je polegnut križ pod kojim je netko pokopan. Fotografiju neprimjerenog prizora uklonili smo na zamolbu ožalošćene obitelji,