Iako je Vlada službeno otišla na godišnji odmor, na putu za Knin, gdje će svi biti na proslavi Oluje, zaustavit će se u Zadru.

Vlada će u četvrtak održati tematsku sjednicu o turizmu u Punta Skali. Na tu sjednicu će, kako smo doznali, biti pozvani i predstavnici turističkog sektora. Iako je vrhunac turističke sezone ušao u drugu polovicu ljeta, Vlada pod predsjedanjem Andreja Plenkovića, pohvalit će se uspješnom turističkom sezonom koja bi trebala riješiti sve ekonomske probleme u Državi s obzirom na cijene goriva, inflaciju i prelazak u euro osiromašenog prosjeka građana Hrvatske.

Plenković dugo nije bio u Zadru. Njegova Vlada treba donijeti najavljenu odluku o tome da se zgrada Doma Županije preda zadarskoj nadbiskupiji a Marina Zadar stavi pod Lučku upravu Zadar. Vlada ima obavezu potvrditi ili ne novog direktora Lučke uprave Zadar, Željka Kneževića.

Danas je održana telefonska sjednica Vlade na kojoj su određene maloprodajne cijene goriva.Tako će cijena motornoga benzina od 2. kolovoza iznositi 12 kuna po litri, cijena dizelskoga goriva 12,80 kuna po litri te cijena plavoga dizela 9,16 kuna po litri.