Gradska uprava se, blago rečeno, rasipa u drugom mandatu gradonačelnika Branka Dukića. Nakon što je s mjesta pročelnika Ureda gradonačenika u Zagreb otišao Neven Klarina, mjesto pročelnika za gospodarstvo, obrtništvo i otoke napušta Ivica Katić. Objavljeno je kako je podnio ostavku. Neslužbeno doznajemo da on odavno planirao napustiti mjesto pročelnika i da mu se otvorila prilika za radno mjesto u sjeni i bez odgovornosti.

Za Katića je dogovoreno novo radno mjesto u gradskoj ustanovi Inovativni Zadar. Nju vodi Alan Kociper koji je bio pročelnik za gospodarstvo prije Katića te je vodio projekt gospodarske zone Crno. To bi sada trebao biti Katićev resor. On je postao pročelnik 2009. godine ali za poljoprivredu iz koalicijskog partnerstva s HSS-om, a nakon određenog vremena učlanio se u HDZ.

Katić se jutros nije javljao na mobitel, a niti se u tom Odjelu oglašava tajnica. Jeste li vi potencijalni v.d. pročelnik? Ne bih to još komentirao, kazao nam je Mate Pinčić, koji je na mjestu pomoćnika pročelnika, a uvjeravao nas je kako je Katić na poslu.

Međutim, on nije bio ni jutros na kolegiju Gradonačelnika ali će doći u utorak kada taj kolegij bude otvoren za javnost.

Jutros je potvrđeno kako će novi pročelnik ureda gradonačelnika biti Ante Ćurković. On dolazi iz Odjela za EU fondove, gdje je skoro dvije godine bio vršitelj dužnosti pročelnika. Sada će to mjesto preuzeti kao v.d. pročelnica Stefani Mikulec Perković, koja je među prvim zaposlenicima tog odjela. Ona je do sad bila pomoćnica Ćurkovića, a prije toga je bila voditeljica ITU programa.