Iz PU zadarske dostavili su rezultate očevida tragične prometne nesreće koja se dogodila jučer oko 12:10 sati na DC-106 na dionici Pag-Gorica. 

Prema rezultatima očevida, provedenim u suradnji s zamjenikom županijskog državnog odvjetnika u Zadru, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 20-godišnji državljanin Italije upravljao automobilom Renault talijanskih registarskih oznaka iz pravca Paga i iz za sada neutvrđenih razloga pri izlasku iz zavoja prešao u suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila udara u prednji dio automobila Opel daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Francuske, nakon čega u automobil Renault udara automobil Mercedes talijanskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Italije koji se kretao iz pravca Paga.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 20-godišnji državljanin Italije, vozač automobila Renault talijanskih registarskih oznaka, dok je osam sudionika prometne nesreće kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar. Deveta osoba bila je samo u pratnji s njima, odnosno nije joj trebala liječnička pomoć.

Nakon ukazane liječničke pomoći četiri osobe su otpuštene iz bolnice, dok su četiri zadržane na daljnjem liječenju i utvrđivanju težine zadobivenih ozljeda.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 12:10 do 16:26 sati, promet tom dionicom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao uz fizičku regulaciju policijskih službenika.