Dok je prodaja terena uz Ulicu Nikole Tesle na čekanju zbog sporenja oko dijela čestice, sazvana je dražba za drugo, susjedno zemljište također povezano s Bagatom, propalim poduzećem za proizvodnju šivaćih i alatnih strojeva koje je nekad bilo zaštitni znak zadarskog gospodarstva. 

Radi se o dvije parcele, industrijskom dvorištu površine 3891 m2 i neplodnom zemljištu od 335 m2, smještenima iznad trgovačkog centra Lidl. Na jednu parcelu (k.č. br. 3281/16) vodi ograđeni put na uglu ulica biskupa Jurja Dobrile i Franje Petrića, dok je druga (k.č. br. 3281/4) pozicionirana uz Ulicu Benka Benkovića.

Ukupnu površinu od preko četiri tisuće kvadrata stalni sudski vještak Tihomir Borić procijenio je na nešto više od 15 milijuna kuna. U prvom krugu javne dražbe, koja počinje 4. listopada, početna cijena nekretnine postavljena je na 11,3 milijuna kuna, odnosno 3/4 utvrđene vrijednosti. Ako u dva tjedna trajanja bubnja ne bude interesa, početna cijena padat će za dodatnu četvrtinu vrijednosti sve do četvrte dražbe koja bi startala s iznosom od svega jednu kunu. No s obzirom na atraktivnost nekretnine, teško da će do nje i doći.

Podsjetimo, prodaja se odvija u stečajnom postupku za tvrtku Euro Ivi, vlasnički povezanu s kontroverznim hercegovačkim poduzetnikom i tajkunom Milanom Lučićem. Kako je vidljivo iz izvješća kojeg je stečajni upravitelj Jure Marušić podnio Trgovačkom sudu u Zagrebu, uvjeti za prodaju parcela na Meladi ostvareni su 7. lipnja kada je "nadležni trgovački sud donio rješenje kojim se kao neosnovan odbija prijedlog Bagat trgovine u stečaju od 8. lipnja 2017. godine za prekid prodaje nekretnina".