Policijski službenici PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i prijevara u gospodarskom poslovanju.

Iz PU zadarske su priopćili kako se 54-godišnjaka sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru, u sklopu kojeg posluje ugostiteljski objekt na području grada Zadra, u svibnju 2012. godine tijekom postupka utvrđivanja odgovarajućih minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti noćnog bara, iako svjestan da prostor ne udovoljava potrebnim uvjetima, sastavio i ovjerio dvije neistinite poslovne isprave koje je u postupku ishodovanja minimalnih uvjeta priložio nadležnom tijelu koje je po okončanju postupka, navedenom trgovačkom društvu izdalo rješenje za obavljanje tražene djelatnost.

Također ga se sumnjiči da je u vremenu od svibnja 2012. do srpnja 2022. godine, znajući da je površina poslovnog prostora u kojem posluje ugostiteljski objekt na području Poluotoka u Zadru, temeljem zaključenog ugovora o zakupu s trgovačkim društvom, u stvarnosti znatno veća od ugovorene, s unaprijed stvorenom namjerom da svom društvu pribavi nepripadnu imovinsku korist u vidu neplaćanja stvarne površine poslovnog prostora od ugovorene, prikrio tu činjenicu najmodavcu poslovnog prostora na koji način je za svoje društvo ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od preko 120.000,00 kuna, javili su iz PU zadarske ne navodeći ime ugostiteljskog objekta.

No jasno je kako je riječ o lounge & baru Ledana o čijem se poslovanju dosta govorilo nakon tragičnog pada 20-godišnjeg Irca s bedema. 

Protiv osumnjičenog, suvlasnika tvrtke Riva Liburna u čijem je vlasništvu Ledana, zbog navedenih kaznenih djela podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.