Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održano potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za treću fazu projekta Zaželi, iz Europskog socijalnog fonda.

 Ugovore su predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. Uručeno je 43 od 62 pripremljena ugovora, a jedan od ugovora otišao je u Općinu Vrsi, u kojoj se do početka svibnja provodila prva faza projekta Zaželi.

Općina Vrsi izvršila je prijavu za treću fazu projekta samo sekundu nakon otvaranja natječaja, a pozitivno rješenje pristiglo je prije nekoliko tjedana. „Veliko srce za Vrsi i Poljica" naziv je treće faze vrijedne nešto manje od pola milijuna kuna, kojom će se zaposliti deset žena s područja Općine na rok od deset mjeseci. Ugovor je potpisao i preuzeo Općinski načelnik Luka Perinić, uputivši zahvalu Kristianu Vukiću, neumornom voditelju projekta koji je i tijekom protekle dvije godine besprijekorno rukovodio s istim.

- Naša Općina već godinama progresivno provodi socijalnu politiku, a ovim programom još jednom šaljemo poruku osobama treće životne dobi kako mislimo na njih i kako im želimo omogućiti ugodno starenje. Najveće zasluge za uspješno provedenu prvu fazu te prijavu na treću fazu idu Kristianu Vukiću, koji je tijekom protekle dvije godine učestalo bio u kontaktu s korisnicima te im pružao podršku, a vjerujem kako će isto nastaviti i u nadolazećem razdoblju, istaknuo je načelnik Perinić.

On  se nakon službenog dijela programa zadržao u razgovoru s premijerom Plenkovićem, županom Božidarom Longinom te Šibensko - kninskim županom Markom Jelićem.