Zbog štrajka zemaljskog osoblja Lufthanse koji će se održati danas, 27. srpnja, otkazan je niz linija prema i iz hrvatskih zračnih luka, uključujući i letove Croatia Airlinesa, javlja Regional Express.

Naime, prihvat i otpremu putnika i zrakoplova Croatia Airlinesa u Münchenu i Frankfurtu obavljaju djelatnici Lufthanse, kao i kod većine avioprijevoznika članova Star Alliance udruženja. Posljedično je i hrvatski nacionalni avioprijevoznik bio prisiljen otkazati letove s obzirom na to da u spomenutim njemačkim zračnim lukama na raspolaganju neće biti osoblja koje bi moglo obaviti sve potrebne poslove vezane uz prihvat i otpremu zrakoplova, putnika, tereta i prtljage.

Putnicima se savjetuje da žurno kontaktiraju agenciju ili samog prijevoznika, ovisno gdje su kupili svoju kartu, kako bi im se moglo organizirati alternativno putovanje.

Zadarska zračna luka ostala je bez četiri leta, po dva (dolazak i odlazak) za Frankfurt i München. Ukupno je otkazano 38 letova Lufthanse i Croatia Airlinesa prema i iz hrvatskih zračnih luka, a s obzirom na to da su poznati zrakoplovi koji su sutra trebali prometovati na gore spomenutim linijama, na raspolaganju će biti gotovo 6.400 sjedala manje.