Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga jučer je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi na zadarskom području, a tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna ručna bomba, zračna puška, 15 komada raznog streljiva, od kojih 14 vojnog porijekla, oko 18 grama marihuane te dvije vrećice rezanog duhana ukupne količine oko 595 grama.

Zbog sumnje u nelegalno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvar, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Dalje, zbog neovlaštenog posjeda zračnog oružja i marihuane protiv njega slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a zbog posjeda duhana obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.