Na posljednjoj sjednici Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučivalo je o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv jednog bivšeg načelnika iz Zadarske županije. Radi se o Ivici Pogoriliću (HDZ), koji je vodio Općinu Povljana od njezinog utemeljenja 1997. godine, kada se odvojila od tadašnje Općine Pag.

Na proteklim lokalnim izborima nije se kandidirao, ali je nešto na odlasku s načelničkog mjesta zaboravio:

- Obavještavamo vas kako je Povjerenstvo na 180. sjednici, održanoj dana 15. srpnja 2022.g. u predmetu P-143/22 donijelo odluku o pokretanju postupaka protiv obveznika Ivice Pogorilića, općinskog načelnika Općine Povljana do 32. svibnja 2021.g., zbog moguće povrede članaka 8. i 9. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a zbog propusta da Povjerenstvu podnese izvješće o imovinskom stanju dužnosnika (imovinsku karticu) povodom prestanka obnašanja navedene dužnosti, navode iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Inače, Općinu Povljana od prošle godine vodi Predrag Rukavina koji je sa svojom nezavisnom listom na lokalnim izborima pobijedio kandidata HDZ-a Šimu Jurišića.