Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija sutra u 20 sati igra svoju prvu utakmicu FIVB Challenger Cupa koji se od 28. do 31. srpnja održava u zadarskom ŠC Višnjik.

Izbornik reprezentacije Ferhat Akbas i kapetanica Samanta Fabris otkrili su svoja posljednja razmišljanja, uzbuđenje i očekivanja prije susreta s Kazahstanom. Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković i pomoćnica pročelnice za kulturu i sport grada Zadra Snježana Jurinić istaknuli su odličnu suradnju grada Zadra i Hrvatskog odbojkaškog saveza te važnost ovakvog velikog događaja za razvoj ove sportske i turističke destinacije.

"Ovo natjecanje velika je stvar za grad Zadar, zadarsku i hrvatsku odbojku. Ovo je povezivanje sporta i turizma. Sportskim klubovima donijet će benefit da vide kako to izgleda kada se organizira jedna međunarodna manifestacija. Gradu Zadru i županiji donijet će promociju sporta i turizma te Hrvatskoj promociju u međunarodnim medijima", istaknula je pomoćnica pročelnice za kulturu i sport grada Zadra Snježana Jurinić.

Na turniru će uz reprezentaciju Hrvatske nastupiti reprezentacije Portorika, Kolumbije, Kazahstana, Češke, Belgije i Francuske. Ovo natjecanje ima značajnu težinu jer osvajanje FIVB Challenger Cupa donosi promaknuće u prestižnu FIVB odbojkašku ligu nacija 2023.

- Uzbuđenje se osjeća te jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Ovim putem bih pozvala sve da dođu na Višnjik, nadam se da ćemo pružiti dobru igru i zabavu, istaknula je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris


Na turniru će se igrati dvije utakmice dnevno. Četvrtfinala bit će podijeljena između prvog i drugog dana natjecanja. Polufinale se igra 30. srpnja, a posljednji natjecateljski dan rezerviran je za borbe za medalje. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 kn u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.