Problemi s vodoopskrbom prešli su s kopna na otoke. Iz Vodovoda su obavijestili stanovnike Općine Preko kako je "zbog veće dnevne potrošnje vode od količine koja dolazi s kopna u sustav otočne vodospreme, potrebno regulirati vodoopskrbu i u nadolazećim danima".

Problemi su započeli u subotu poslijepodne, netom nakon što je riješen problem u Zadru, a nastavit će se cijeli ovaj tjedan kada se očekuje privremena regulacija vodoopskrbe, koja će biti najčešće u popodnevnim satima, od 14 do 18 sati. Građani se mole za razumijevanje i savjesno postupanje u potrošnji vode.

Zbog racionalizacije potrošnje, načelnik Jure Brižić donio je odluku kojom se privremeno zatvara voda na tuševima na plažama na području Općine Preko.

- Budući da je trenutačno u cijeloj Zadarskoj županiji otežana distribucija vode u vodoopskrbnom sustavu, zatvaranjem vode na tuševima na plažama želimo dati primjer racionalizacije u javnom sustavu te na taj način utjecati na svijest građana o racionalnoj potrošnji vode i u vlastitim domaćinstvima kako bismo zajedno doprinijeli boljoj vodoopskrbi na cijelom području naše općine, poručuje općinski načelnik Jure Brižić za Naše školje.