U Velikoj vijećnici Doma Županije suci porotnici svečano su položili prisegu. U postupku, provedenom sukladno Zakonu o sudovima i Zakonu o sudovima za mladež, Županijska skupština je na prijedlog ovlaštenih predlagatelja, uz pozitivno mišljenje predsjednika Općinskog suda, donijela rješenja o imenovanju sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Zadru na razdoblje od četiri godine.

Za suce porotnike Općinskog suda u Zadru imenovani su Franka Colić, Marina Jadrešin, Tanja Petani, Filip Ladiš, Denis Pavlović, Miroslav Cindori, Ivana Miočić, Ana Štampalija i Dinko Basioli, a za suce porotnike za mladež Općinskog suda u Zadru Marija Ivoš, Leon Mazić, Filip Ladiš, Višnja Punoš, Marija Kostić, Ivana Kulaš i Marko Jović.

Postupak imenovanja okončan je u petak, 22. srpnja 2022. godine, kada su suci porotnici, u Velikoj vijećnici Doma Županije pred predsjednikom Županijske skupštine Zadarske županije Zoranom Šikićem, uz nazočnost zamjenika predsjednika Općinskog suda u Zadru Ivice Marinovića, svečano položili prisegu.