Zadnjeg dana Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu održanog u rumunjskom Bukureštu nastupilo je troje hrvatskih predstavnika.

Najviše uspjeha imala je Bruna Huljev, koja je u kvalifikacijama izborila finale u kojem je na kraju zauzela deveto mjesto u skokovima s daske od 3 metra. Nažalost, nastup u finalu s daske od 3 metra nije uspjela izboriti Lora Magaš dok je za jedno mjesto ono izmaklo u skokovima s tornja, Luki Martinoviću.

- Dvije medalje, ukupno osam finala rezultat je s kojim smo jako zadovoljni i ovim putem čestitam svim našim skakačicama i skakačima te njihovim trenerima. Pokazali su da su jako dobri, vrijeme je na njihovoj strani i vjerujem da je budućnost hrvatskih skokova u vodu svjetla - istaknuo je predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu Marko Nevešćanin.

Ukupno je za Hrvatsku u Bukureštu nastupilo sedam natjecatelja (Matej Nevešćanin, David Ledinski, Marko Huljev, Luka Martinović, Bruna Huljev, Lora Magaš, Barbara Bartolić). Osvojene su dvije brončane medalje, mlađi junior Bruno Huljev s daske od 1 metra dok su brončani bili u sinkro skokovima s 3 metra, Matej Nevešćanin i David Ledinski.
Prvo veliko natjecanje koje očekuje naše skakače bit će krajem studenoga u Montrealu (Kanada) Svjetsko juniorsko prvenstvo.