Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava.

Sumnjiči ga se da je 21. srpnja u večernjim satima, u mjestu na otoku Ugljanu, neovlašteno ispalio jedan hitac iz pištolja kojeg nelegalno posjeduje. Pištolju mu je oduzet te je iste večeri doveden u prostorije policije.

Daljnjim, kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je izvršena pretraga doma i prostorija koje osumnjičen koristi, pronađena je jedna automatska puška, tri spremnika za streljivo, 226 komada streljiva te prigušivač. Oružje koje je nelegalno posjedovao mu je oduzeto, a protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Zbog neovlaštenog pucanja iz pištolja, protiv istog slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.