Dok taje policijska istraga, u Ravnateljstvu Opće bolnice Zadar ne žele odgovarati na pitanja koja je otvorila afera oko zapošljavanja, objavljena prošlog tjedna u nacionalnim medijima.

Podsjetimo, nakon što je odradio stručno usavršavanje za tek diplomiranog ekonomista, a na kojem je, iako mu to nije struka, imao rad s pacijentima i bolničku trijažu, mladi Zadranin Ivan Čulina javljao se na natječaje za posao u zadarskoj bolnici. Prema njegovim tvrdnjama, za jedan su mu rekli da je raspisan za njihovu curu i da stoga uopće ne treba dolaziti na usmeni razgovor za posao, dok su mu na posljednjem upisali nula bodova s intervjua na koji uopće nije bio pozvan.

- Nastavno na Vaš upit vezano za prijavu i sudjelovanje na natječaju za radno mjesto administrativnog referenta kandidata Ivana Čuline, ovim putem odgovaramo kako se poduzimaju mjere nadležnih tijela te nismo u mogućnosti komentirati postupak do njegova završetka, navodi se u odgovoru kojeg potpisuje zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc.

No pitanja su bila upućena na adresu ravnatelja dr. Željka Čuline, kojeg je predsjednik Županijskog odbora SDP-a Jure Zubčić među ostalim javno pitao priznaje li vlastitu odgovornost za sve lošije kadrovsko stanje u zadarskoj bolnici koja već vodi jedan sudski spor vezan za natječaje. Dosad nije dobio odgovor ni na jedno od postavljenih pitanja.

- Odgovor svakako očekujem, nažalost dosadašnja praksa je pokazala da OB Zadar odugovlači s dostavom odgovora. Također, postupak koji provodi policija nema nikakve veze s pitanjima koje sam postavio. Sami su svjesni da su uhvaćeni u laži te smatram da braneći djelatnike koji su lagali brane same sebe jer su za sve to očito znali. I vrapci na grani znaju da je problem sa skoro svakim natječajem za zapošljavanje, a oni se na taj problem prave gluhi i slijepi. Jedini je razlog jer im upravo ovakav sustav koji održava klijentelizam odgovara, poručio je Zubčić.