Dobre vijesti stižu od ravnatelja Područne škole Crno Markice Perića. Prvi put od samostalnosti škola ukida kombinirane razrede te se formiraju 4 samostalna razredna odjeljenja. Rezultat je to većeg broja upisane djece te je napokon omogućeno formiranje odjela sa 16 učenika - kriterij koji je nužno zadovoljiti kako bi odjel mogao postati samostalan, objašnjava ravnatelj.

Škola djeluje već desetak godina i krenula je s tek s nekolicinom učenika, pa su tako pred koju godinu imali tek osmero upisanih, a ove jeseni školu će pohađati 36 učenika. Nastavak je to razvoja i ulaganja u ovu područnu školu. Protekle zime u sklopu škole otvoreno je dječje vanjsko igralište s golovima. U školi postoji mogućnost produženog boravka, opremljena je pametnom pločom i raspolaže sa četiri prostrane klimatizirane učionice.

Ravnatelj je optimističan i oko budućnosti - Uz nova samostalna odjeljenja i činjenicu da jedna učiteljica dolazi na desetak učenika, sigurno će sada više roditelja koji su upisivali djecu u druge veće škole u gradu, sada odlučiti upisati djecu u našu školu. To su idealni uvjeti. - zaključuje ravnatelj, a potom zahvaljuje resornom pročelniku, ali i Ivici Grgureviću, predsjedniku MO Crno, za kojeg kaže da im je uvijek na raspolaganju, te ono najvažnije, komunicira želje i potrebe roditelja sumještana.