Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Jure Zubčić javno je uputio devet pitanja za ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Željka Čulinu. Povod je slučaj zapošljavanja o kojem su prošlog tjedna pisali nacionalni mediji, a koji je otvorio sljedeća pitanja koja su zasad ostala bez odgovora:

- Jeste li pokrenuli disciplinski postupak protiv djelatnice kadrovske službe koja je putem telefonskog razgovora lagala kako je kandidat dobio nula bodova iz usmenog razgovora za posao, a na razgovor nije bio niti pozvan?

Jeste li pokrenuli interni nadzor da utvrdite tko je kandidatu Ivanu Čulini upisao bodove iz usmenog razgovora, a na koji nije bio niti pozvan, a na uvidu u rezultate usmenog razgovora su bodovi upisani?

Hoćete li i kad utvrdite tko je lažirao bodove iz usmenog razgovora pokrenuti disciplinski postupak protiv tog djelatnika ili djelatnice?

Provodite li uopće taj nadzor ili ste vrlo dobro upoznati sa slučajem i ne namjeravate poduzeti ništa?

Osjećate li osobnu odgovornost za laži koje ste iznijeli o djelatniku u javnom prostoru, a policija je potvrdila da za slučaj koji navodite nemaju evidentiran niti zapisnik?

Osjećate li se odgovornim što vam je nezdravstveno osoblje radilo posao trijaže što potencijalno može dovesti u opasnost i same pacijente jer ti djelatnici nisu osposobljeni i educirani raditi trijažu?

Ravnatelju, koliko još afera vezano za zapošljavanje mora biti u javnom prostoru da priznate vlastitu odgovornost za sve lošije kadrovsko stanje u zadarskoj bolnici?

U konačnici, gore navedeni slučaj je predmet istrage policije, dokazano su djelatnici OB Zadar lagali te OB Zadar vodi već jedan sudski spor vezan za natječaje. Smatrate li to dovoljnim da priznate da problem postoji?

Molim odgovor na vrlo jednostavno, neki će reći retoričko, pitanje. Namještaju li se natječaji za posao u OB Zadar?, pitao je Zubčić Čulinu javno i putem e-maila.

Predsjednik ŽO SDP-a ističe kako je stanje u zadarskoj bolnici u mnogim segmentima sve gore, a nitko ne preuzima odgovornost pa ni ravnatelj, čemu svjedoči informacija kako onkološki pacijenti nedavno opet nisu bili u mogućnosti dobiti termin zbog nedostatka osoblja u bolnici. Očitovanje na Zubčićevu objavu zatražili smo od ravnatelja Čuline te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo.