Posljednjih nam se dana javlja sve više zabrinutih građana uslijed češćih prekida voodoopskrbe na području Babinduba, Crnog i Bokanjca. Svoju zabrinutost izražavaju medijima, jer kako kažu, od nadležnih službi ne mogu dobiti odgovore.

"Naime, Bokanjac već mjesecima zbog izvođenja radova tvrtke Strabag nema vode. Međutim, kako smo svjesni da su radovi firme nužni, svi mještani su imali razumijevanja i na nenamjerna razbijanja cijevi (koja su bila učestala), ali i na planirana zatvaranja vode. Problem nastaje što su sada već danima mještani Bokanjca bez vode.

Uzrok tome nije izvođenje radova tvrke Strabag jer su i radnici iznenađeni što nema vode. Službene informacije nismo dobili ni od Vodovoda jer se na telefonski broj za prijavljene kvarova nitko ne javlja. Pokušali smo dobiti informacije i preko centrale koja je proslijedila privatne brojeve, ali ni tu nismo imali više sreće. Od poznanika smo saznali da se navodno previše vode troši te pumpa nije dostatna da pokrije područje Bokanjca. S obzirom da se navodno previše vode troši, a samo Bokanjac pati od posljedica nestašice vode, zanima nas zašto se nitko ne oglašava o navedenom i zašto se ne uvedu redukcije od kojih neće nitko patiti.

Također, zanima nas zašto nemamo informacije ni u kojim razdobljima ćemo imati vodu kako bi se mogli pripremiti. Izgleda da grad ima vodu na uštrb Bokanjca. Međutim i na Bokanjcu žive ljudi te i mi živimo od turizma. Naši stariji ne mogu čekati iza ponoći da im dođe voda jer tada grad manje troši", navodi se u pismu s Bokanjca.

Drugo smo dobili iz Babinduba s istim problemom prije tjedan dana, uz napomenu kako je tragično da se u Zadru trebaju javljati medijskim kućama kako bi se neki problem riješio.

"Već godinama na Babindubu se provodi nenajavljena "redukcija" vode. Riječ redukcija namjerno je stavljena pod navodnike jer očito svi ne znaju značenje te riječi. Prema upravi Vodovoda, redukcija znači ne imati vodu od 7h do 22h i tako svaki dan. Na pozive koji stanovnici Babinduba upućuju svakodnevno, Vodovod odgovara da se naselje Babindub nalazi na višoj nadmorskoj visini u odnosu na susjedna naselja.

Na temelju ovih tvrdnji može se doći do dva zaključka, da ili djelatnici vodovoda ne znaju gdje je Babindub ili ne znaju raditi svoj posao. Naime, naselje Crno se nalazi na istoj nadmorskoj visini, a naselje Dračevac na višoj pa opet imaju normalnu vodoopsrkbu. Svjesni smo da je redukcija vode potrebna, ali ako se već provodi neka se provodi ravnomjerno, a ne samo na Babindubu. Prošli put kada smo se obratili vama medijima, dobili smo odgovor da je razlog nedostatka vode bio nedovoljno odvrnut ventil. Svaki komentar na ovaj odgovor suvišan je. Žalosno da se svaki dan stanovnici Babinduba bude ranom zorom kako bi si osigurali bar vodu za piće jer Vodovod nije u stanju niti poslati cisternu....", piše naš sugrađanin.

U međuvremenu doznajemo kako je do nestašice došlo i u Crnom te Murvici - Donjoj ili Gornjoj, dok ovi iz Zemunika Donjeg pitaju hoće li biti redukcije. Odgovor nadležnih brzo smo dobili i uskoro ga objavljujemo.