Iz Odvodnje su jutros medijima dostavili shemu prometovanja vozila dostave (kamiona) prema gospodarskoj zoni u Novom Bokanjcu, koju je izradio izvođač radova na aglomeraciji.

- Pravac 1 usmjeren je Putem Vrela (prometnica u pravcu Ljubač - Ražanac) i tik prije Bakmaza lijevo (iz smjera Grada) Putem Gaja do ulice Franje Franceva. Pravac 2 vodi zapadnim ulazom u naselje prema shemi. U želji da olakšamo kretanje teških vozila prema gospodarskoj zoni, molimo objavite, navodi se u njihovoj zamolbi medijima.

Kako doznajemo, izradi prikaza prethodila je svojevrsna pobuna brojnih gospodarskih subjekata koji posluju na Novom Bokanjcu. Kako nisu imali pregled situacije na prometnicama, koja nerijetko doživljava izmjene, vozači njihovih dostavnih vozila često bi zapeli u krivoj ulici. Sad bi im trebao pomoći prikaz u kojem su obilazni pravci kao i dionice obuhvaćene radovima označene flomasterima i kemijskom olovkom.

- U pitanju je bila brzina, htjeli smo da informacija što prije dođe do svih. Shema je jučer podijeljena na licu mjesta, jutros je poslana medijima, a bit će i objavljena na stranicama Grada Zadra. Trudimo se pomoći, odgovorio je Peronja na primjedbu na nevještu izradu sheme prometovanja vozila.