Ministarstvo unutrašnjih poslova izvijestilo je danas kako su u tijeku uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te PU zadarske.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Kako doznaju nacionalni mediji, radi se o trgovanju zaštićenim morskim vrstama, odnosno ilegalnom izlovu i švercu trpova, ježinaca i prstaca.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije. U tijeku su uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te zadarske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega ćemo objaviti priopćenje s više detalja.