Jučer je bio rekordni dan po prometu kruzera u Zadru. Čak tri su  bila u Gaženici koja je ovog proljeća bila i luka ukrcaja za jednu kruzing kompaniju.

Međutim, hotel  u sklopu komercijalnog centra,  davno planiran u Gaženici još  uvijek je zapuštena ledina. Investitor Sarag Gaženica, koji je 2019. godine dobio građevinsku dozvolu od Ministarstva graditeljstva te je oslobođen plaćanja Gradu komunalnog doprinosa od 8.5 milijuna kuna nikako da nađe investitora. U Lučkoj upravi Zadar tvrde da Sarag Gaženica uredno plaća naknadu za koncesiju koja mu lagano curi u ništa.

Iz Lučke uprava tražili su od koncesionara da uredi zaraslu parcelu budućeg komercijalnog centra koji je projektiran u D&Z

Jedina promjena kod investitora registrirana je krajem svibnja kada je na Trgovačkom sudu upisan novi vlasnik Sarag Gaženica. Ona je do tad bila obiteljska firma, a sada se kao osnivač vodi Max plastika d.o.o.

Ta je tvrtka bila u suvlasništvu Ivana Suraća koja je uz Sarag dobila koncesiju na parkiralište u Gaženici. U ožujku ove godine, uz osnivača Edu Barića iz Zadra koji je to od 2011. godine, drugi osnivač Max Plastike postao je u ožujku ove godine Nebojša Čepić iz Tivta u Crnoj Gori. On je i prije bio među osnivačima Max Plastike

Prema sudskom registru, uz promjenu vlasništva Sarag Gaženice je i promjena direktora. Umjesto Jasne Rumore, novi direktor je Klaudio Perović, upisan od 23. svibnja 2022. godine.