Stigli su nalazi obdukcije tijela 20-godišnjeg Irca, čije je tijelo pronađeno na dnu bedema u četvrtak, 7. srpnja oko 4:45 sati, no točno vrijeme njegove tragične smrti zauvijek će ostati nepoznanica.

- Prema obdukcijskom zapisniku kojeg je jutros zaprimilo ovo državno odvjetništvo, proizlazi da je isti zadobio višestruke ozljede, a da je smrt nastupila uslijed zgnječenja srca. Što se tiče vremena smrti, u konkretnom slučaju zbog čuvanja mrtvog tijela u hladnjaku do obdukcije, a kako se ne bi razvile poslijesmrtne promjene, pregledom stanja tijela pri provođenju obdukcije obducent se nije mogao sa sigurnošću izjasniti o točnom vremenu smrti. Preciznije, ta činjenica je mogla biti utvrđena za slučaj da je obducent bio nazočan dokaznoj radnji očevida ili da je tijelo pregledao neposredno nakon te dokazne radnje policije prije stavljanja tijela u hladnjaču, informirao je javnost Denis Sokol, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Poznato je kako Zadar trenutno nema patologa na raspolaganju, zbog čega je tijelo poslano na obdukciju u šibensku bolnicu, što nije prvi takav slučaj. No nevjerojatno je kako na mjesto očevida nije pozvana druga stručna osoba koja je mogla utvrditi vrijeme smrti, uzimajući u obzir važnost tog podatka u rasvjetljavanju okolnosti ovog tragičnog događaja. Tko je kriv za to, pitanje je na koje čekamo odgovor.

Još se čekaju i nalazi toksikološkog vještačenja krvi i urina nakon čega će, prema najavi državnog odvjetništva, Policijska uprava zadarska kompletirati svoje izvješće, a državno odvjetništvo potom zauzeti svoje stajalište o tome postoji li osnova sumnje da je njegova smrt prouzročena radnjom ili propustom neke druge osobe.