Rezultati upisa u Dječji vrtić Radost, Sunce i Laticu bit će objavljeni danas do kraja dana, potvrđuju iz tajništva gradske ustanove.


Međutim, zbog velikog interesa roditelja internetska stranica DV Radost posljednjih nekoliko sati povremeno prestaje s radom. Iz vrtića mole za strpljenje ali još ništa od rezultata upisa.

Iz Grada Zadra  poslijepodne su uputili priopćenje u kojem nema konkretne informacije o tome koliko je neupiasnih kao što je dans objavljueno na HTV-u iz svih većih gradova.

Tek procjenu: Budući nisu završili upisi u vrtiće drugih osnivača čiji rad Grad Zadar već dugi niz godina podupire izjednačujući uvjete s onim gradskim, a nije ograničena mogućnost prijave u bilo koju ustanovu, nije moguće odrediti konkretan broj neupisane djece čija su oba roditelja zaposlena. U ovom trenutku, obzirom na dvostruke prijave, procjena je kako broj neupisane djece neće prijeći 150.

 U istom priopćenju se navodi: Završili su upisi u predškolske ustanove Grada Zadra za pedagošku 2022./2023. godinu (rezultati upisa bit će vidljivi na službenim stranicama ustanova do kraja dana). Ove godine po prvi put upisi su se realizirali preko računalne platforme koja je razvijena u suradnji s CARNET-om, a realizira se za sve vrtiće na nacionalnoj razini preko Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.