Pojava zatvaranja ulaza u javne službe ugostiteljskim stolovima izazvala je burne reakcije, ali se nastavlja.

Nadležni iz Grada Zadra demantirali su navod da su oni dopustili da se ugostiteljska terasa proširi do ulaza u županijski odjel za izdavanje građevinskih dozvola iz kojeg su nam pak rekli da se to ne događa za vrijeme radnog vremena. Tko će tamo u Ulici Brne Krnarutić, nasuprot zaštite sv. Krševana ručati u vrelini kamena i zida zgrada? Pa ipak iz Grada Zadra su utvrdili da zakupca terasa je više puta upozoren za širenje u drugoj smjeni. Neki to već rade u jutranjoj jer je veliki trend posluživanja "marende" za goste apartmana.

Građani su ubrzo uočili novi slučaj u Ulici braće Vranjana. Stol je stavljen na ulaz dvije županijske ustanove (Zavod za urbanizam i Natura i Jadara). Nije da Grad namjerno želi napakostiti Županiji, već se baš tako zalomilo.

- Taj veliki stol koji zatvara ulaz je odnedavno, kazao nam je ravnatelj Zavoda za urbanizam, Stjepan Gverić.

Ironija slučaja je urbanizam na način ugostitelja.

- Smeta nam taj stol i pozvat ćemo komunalne redare, kazao nam je jutros ravnatelj Gverić dodavši kako takvo ponašanje ugostitelja nije primjereno.

Redari su jučer bili u nadzoru. I što su utvrdili, nije teško pogoditi.

Gradske vlasti u Zadru napokon trebaju odlučiti hoće li uvesti reda ili pustiti sve stihiji. Na Facebooku našeg portala objavljen je stav imenom jednog od pomoćnika županijskog pročelnika i to pravnika kako ti stolovi ugostiteljima donose zaradu. Nema veze što su ilegalni, a Grad Zadar za njih ne dobiva zakupninu i tim novac za građane.