Četiri mjeseca otkako je Odvodnja dobila zeleno svjetlo od Vlade za potpisivanje ugovora za izgradnju kanalizacijske mreže na području Petrčana i sliva Puta Bokanjac, još uvijek nema odluke o odabiru izvođača čije su ponude otvorene još prije godinu i pol dana. Gdje je zapelo, pitali smo direktora Odvodnje Grgu Peronju.

- S obzirom na to da među ponuđačima ima stranih tvrtki, od čega je jedan iz države koja nije u Europskoj uniji, potrebno im je više vremena za dostavu ažurirane dokumentacije. Dobili su rok do 21. srpnja, nakon čega slijedi sastanak povjerenstva. Nadam se kako ćemo do kraja mjeseca donijeti odluku o izboru najpovoljnijeg izvođača, rekao nam je Peronja.

Dokumentacija koju spominje odnosi se, među ostalim, na potvrdu o nekažnjavanju i nepostojanju poreznog duga. Podsjetimo, na natječaj za ovaj treći dio zadarske aglomeracije, s procjenom od 141,7 milijuna kuna, javile su se četiri firme. Najnižu ponudu od 174,1 milijuna kuna, što je za 23 posto više od procjene, dostavila je zajednica splitskog i zadarskog Lavčevića. Za posao se još natječaju turski Intas (182,7 milijuna kuna), zadarski Euro projekt (184,8 milijuna kuna) i njemački Pfeiffer (203 milijuna kuna). Dobra je vijest da su unatoč velikom rastu cijena građevinskog materijala svi ostali pri svojim ponudama koje su dostavili još prije godinu dana. Razliku će pokriti država, a u najboljem slučaju trogodišnji radovi u Petrčanima počet će na jesen.