Jučer, 12. srpnja u Biogradu, na Trgu kralja Tomislava, organiziran je Dan otvorenih vrata policije Policijske uprave zadarske.

U sklopu promotivnih aktivnosti koje su održane građani mogli dobiti sve informacije kako postati policajac/policajka na info pultovima na kojima je, osim informativnih materijala, bila izložena oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom radu, te su se mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencija).

Cilj ovih aktivnosti je motivirati mlade da se prijave na natječaj za zanimanje policajac, a ovim putem su se mogli iz prve ruke upoznati s važnim informacijama vezanim uz upis u srednju Policijsku školu Josip Jović kao i s kriterijima koje moraju zadovoljiti za upis u obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su demonstrirali praktična znanja i vještine koje se stječu školovanjem te usavršavaju tijekom rada na raznim policijskim poslovima, a njihove izvedbe popraćene su glasnim pljeskom prisutnih.

Tako su "demo timovi" policijskih službenika interventne i temeljne policije pokazali primjenu policijskih ovlasti, pravilno korištenje i rukovanje vatrenim oružjem, a prezentiran je i rad policijskog psa za otkrivanje eksploziva. Na pultu kriminalističke tehnike, građani su se upoznali s kriminalističkom opremom i tehnikom poput opreme za izuzimanje raznih vrsta tragova i druge opreme koja se koristi prilikom obavljanja očevida, dok su na info-punktu svi gosti mogli dobiti informacije o mjerama samozaštite i prevenciji kažnjivih radnji.

Zinteresirani su građani mogli i razgledati izložena policijska vozila presretač, policijski motocikl i posebno opremljeno vozilo - Schengen bus granične policije kao i plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.