NOVO Nakon cjelodnevne borbe s vatrom požar kod Visočana je stavljen pod nadzor! No pred vatrogascima je i dalje duga noć.

- Kod Visočana je i dalje 50-ak vatrogasaca s 20-ak vozila koji obilaze teren i saniraju rubove kako ne bi došlo do ponovnog rasplamsavanja vatre, rekli su nam u Županijskom vatrogasno operativnog centru.

NOVO Požar kod Visočana još nije lokaliziran. Kako doznajemo u Županijskom vatrogasno operativnom centru, na terenu je 40 vatrogasaca, a u gašenju vatre pomaže im air tractor.

Kanader se povukao s terena jer je upućen u Šibensko-kninsku županiju gdje je potrebniji. Za razliku od tamo, kod Visočana nema opasnosti za objekte.

- Objekti su obranjeni, ističu iz JVP-a Zadar čiji su djelatnici trenutno angažirani i na drugom požarištu na otvorenom prostoru u Slivnici. Buran je dan za hrvatske vatrogasce kojima jak vjetar otežava gašenje vatre.

RANIJE

Nema opasnosti od širenja na objekte, a na požarište je upućen i kanader koji će gasiti uz djelovanje vatrogasnih snaga.

RANIJE

Policija je zaprimila dojavu o požaru oko 11 sati na prometnici od Duševića prema Visočanima.

Požar je izbio na kombiju, ali se ubrzo proširio na okolno raslinje. Na terenu je JVP Zadar, interventne postrojbe Zadar, DVD-ovi Ražanac i Nin, a u pomoć bi uskoro trebao uskočiti i kanader - doznajemo od Mateja Rudića, županijskog vatrogasnog zapovijednika.

Promet nije obustavljen, ali je policija na terenu i regulira promet zbog dima na kolniku.

Trenutno su na području Dalmacije aktivna 3 požara otvorenog prostora, osim ovog još su dva na području Šibensko-kninske županije.

Na području naselja Boraja kod Šibenika došlo je do požara gdje je uslijed prometne nezgode došlo do zapaljenja okolnog raslinja. Canadair je preusmjeren na ovaj požar gdje će djelovati uz pomoć vatrogasnih snaga.

Aktivan je i požar na Benkovačkoj cesti, u Šibensko-kninskoj županiji kojeg gase vatrogasci te 1 Canadair.