Još jedan natječaj Grada Zadra za zakup 7 poslovnih prostora doživio je fijasko.

Istina da je kasno objavljen s obzirom na početak turističke sezone, ali Odjel za gospodarenje gradskom imovinom dobio je samo jednu ponudu i to za zakup prostora od 8 kvadrata u Ulici Biskupa J. Divnića 4.

Prostor je to u kojem su se godinama radili ključevi. Sada će biti iznajmljen za uredsku djelatnost. Ponudu od 11.17 eura po metru četvornom dala je firma Magic Croatia iz Briševa koja je iskazala i usmenim putem zanimanje u samom Odjelu. Djelatnost koju su oni namijenili za taj prostor bila je fotokopirnica i izrada ključeva, krojačka, postolarska ili uredska djelatnost.

Na istom natječaju bez odjeka je ostao prostor od 146 kvadrata u Jazinama iz kojeg je iselila Kent banka te onaj od 68 kvadrata na ulazu u Grad gdje je godinama bio Foto Vjeko.

Iako su na prošlom natječaj bile dvije ponude, odlukom Gradonačelnika natječaj za najam tog prostora je poništen. Međutim, na ponovljeni natječaj nitko se nije javio. Početna cijena je bila 13 eura za m2, a ispalo je da za taj prostor na ekstra atraktivnoj lokaciji nema interesa.

Grad Zadar, pokazuju to posljednji natječaji, sve teže iznajmljuje poslovne prostore, a jedini zakupci koje nalaze srozali su ponudu Grada i isključivo su sezonskog tipa.