NOVO Policija je jutros izvijestila kako je jučer, 10. srpnja prijepodne zaprimila dojavu kako je 30-godišnji vlasnik na farmi magaraca u Salima, pronašao mlado magare-pule.

Odmah po zaprimljenoj dojavi, na mjestu događaja, policijski službenici su obavili očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja.

RANIJE Građani su nas zamolili za pomoć u pronalasku onih koji stoje iza nehumanog čina prema životinjama.

- Jučer, oko 1 sat u noći, u Dražicama u PP Telašćica, gdje imamo malo seosko gospodarstvo s nekoliko magaraca, netko je konopom vezao tek okoćenog pulića i zadavio ga. Obavijestili smo policiju, ali bez pomoći nekog svjedoka teško da ćemo uspjeti saznati tko je taj (neću ga zvati čovjekom ni osobom jer to nije). Ako netko slučajno nešto zna, molim ga da mi se javi u inbox. Molim vas pomozite ako znate, nemojte štititi ovakvog nekog i nemojte dozvoliti da se ponovo nešto slično dogodi, navodi se u objavi OPG-ovca Sebastiana Jagića čiji kontakt možete pronaći na linku.

U Policijskoj upravi zadarskoj potvrdili su nam ovaj slučaj i istaknuli kako provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.