Jubilarna 20. Ninska šokolijada održat će se u nedjelju, 17. srpnja.

Fešta od šokola je nadaleko poznata ninska manifestacija koja slavi autohtonu deliciju povijesnog grada i ninskog kraja. Na fešti će sudjelovati i brojni drugi izlagači iz regije, kontinenta i inozemstva.

Tako će osim što će imati priliku degustirati šokol, posjetitelji moći potražiti razne eko proizvode mnogih izlagača već od 19 sati na Višeslavovom trgu u Ninu. Ni zabavnog programa neće nedostajati jer će večer biti ispunjena nastupima KUD-ova iz Zadarske županije, te folklornog društva iz Slovenije FD Rožmarin Dolena. U 21 sat na ljetnoj pozornici započet će dugo očekivani trenutak proglašenja najboljeg natjecatelja za šokolara 2022. Završni glazbeni nastup organiziran je od 22:30 sati na Višeslavovom trgu.

Ovogodišnja Međunarodna manifestacija Šokolijada održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva kulture i medija, Zadarske županije i Grada Nina.

- Posjetite romantični kraljevski Grad Nin, EDEN destinaciju i zabavite se s nama, pozivaju iz Turističke zajednica Grada Nina.